boost brothers

Linkbuilding!

Meer autoriteit genereren met linkbuilding?

Ga voor een bewezen linkbuilding strategie! Lees verder voor meer informatie of neem direct contact op!

Linkbuilding: Wat is het precies?

Linkbuilding is een cruciaal proces binnen de zoekmachineoptimalisatie (SEO), waarbij actief wordt gezocht naar backlinks van externe websites naar de eigen site om de waardering van zoekmachines zoals Google te verhogen. Dit draagt bij aan een hogere score op specifieke zoektermen. De relevantie en autoriteit van een website worden door Google beoordeeld op basis van backlinks, een praktijk die bevestigd wordt op hun eigen pagina over de werking van zoekalgoritmen. In de afgelopen tien jaar heeft Google de manier waarop het backlinks evalueert aanzienlijk aangepast, met een groeiende focus op de kwaliteit en relevantie van de links. Een gezond linkprofiel wordt gekenmerkt door een evenwichtige verdeling van ankerteksten en een diversiteit aan domeinen waar de links vandaan komen, wat de natuurlijkheid ervan benadrukt.

Zoekmachines hechten veel waarde aan het aantal relevante inkomende links, aangezien deze gezien worden als 'stemmen' op een website. Het principe is eenvoudig: hoe meer stemmen een site ontvangt, hoe belangrijker deze moet zijn volgens de zoekmachines. Echter, niet alle stemmen hebben dezelfde waarde; zo wordt een link van een dierenarts naar een site over dierenvoeding als waardevoller beschouwd dan een link van een fietsenmaker, onderstrepend hoe essentieel relevante backlinks zijn. Voor een succesvolle linkbuildingstrategie is het ook van belang dat de landingspagina’s technisch goed zijn opgezet en waardevolle inhoud bevatten. Een zoekwoordonderzoek is hierbij een nuttige tool om de zoektermen van de doelgroep te identificeren, een proces waarbij ondersteuning geboden kan worden door bijvoorbeeld Boost Brothers.

De autoriteit die door linkbuilding wordt opgebouwd, speelt een significante rol in hoe zoekmachines een website waarderen, wat resulteert in een hogere positie in de zoekresultaten. Dit aspect van SEO is vooral cruciaal wanneer er concurrentie is voor een bepaald keyword, aangezien autoriteit een belangrijk criterium is voor zoekmachines om te bepalen welke website de bovenste positie verdient. Zelfs als de content en technische optimalisatie van een website superieur zijn aan die van concurrenten, kan het zijn dat deze lager scoort dan een website met een hogere autoriteit. Door samen met klanten gericht te zoeken naar relevante links voor pagina’s en zoekwoorden die een hogere ranking nastreven, kan linkbuilding de zichtbaarheid en betrouwbaarheid van een website in de ogen van Google aanzienlijk verhogen.

Hoelang duurt het voordat linkbuilding effect heeft?

Het verkrijgen van backlinks naar content is een effectieve manier om artikelen hoger te laten ranken.

Meerdere studies op het gebied van zoekmachineoptimalisatie hebben een duidelijke relatie aangetoond tussen het aantal links dat een pagina heeft en de positie ervan in Google voor een bepaald zoekwoord.
Maar de SEO-voordelen van backlinks gebeuren niet onmiddellijk.

Het kost tijd voordat Google pagina's crawlt, links vindt die naar je site wijzen en vervolgens autoriteit doorgeeft aan je pagina's.
Hoewel het frustrerend kan zijn om niet direct resultaten te zien, is wachten een essentieel onderdeel van het proces.
Onthoud dat het maanden kan duren voordat je de impact van linkbuilding ziet, maar het duurt meestal veel langer om zonder te ranken.

Het kan tot 11 maanden duren voor het effect op zijn sterkst is!

Op basis van onze ervaring zal een gemiddelde pagina die een relatief competitief zoekwoord target, binnen twee tot zes maanden stijgingen in de ranking zien door linkbuilding.

Het antwoord is echter complexer dan dit. De stijgingen in de ranking kunnen al snel na het genereren van de link beginnen, maar het duurt enige tijd voordat ze volledig zichtbaar zijn. Je zult zelden slechts één enkele link willen genereren, dus het effect van je campagne zal in de loop van de tijd opbouwen.

Linkbuilding strategie

Soort link
Vaak willen beginnende linkbuilders zoveel mogelijk ankertekstlinks plaatsen, terwijl ze ankerloze links vermijden. Deze misleide strategie kan echter leiden tot verlies van zoekmachine rankings voor de site. Daarom is het belangrijk om in gedachten te houden dat één ankertekstlink vergezeld moet gaan van drie ankerloze links bij het plaatsen van links. Je kunt ook de volgende verhoudingen volgen: 40% ankerloze links en 60% ankertekstlinks.

Domeinautoriteit
Tijdens het proces van het uitbreiden van linkgewicht, raden we aan om rekening te houden met de domeinbeoordeling (met andere woorden, het vertrouwen van een site). Dit is een van de belangrijkste indicatoren bij het kiezen van een donor voor het plaatsen van externe links naar je site. De domeinbeoordeling (DR Ahrefs) geeft het aantal backlinks aan dat de site heeft ontvangen van betrouwbare, gezaghebbende bronnen. Hoe hoger de DR is, hoe meer het zoekalgoritme de bron vertrouwt. Sitevertrouwen wordt geverifieerd met de volgende tools:

- Ahrefs;
- Semrush;
- MOZ;
- Majestic.

Als de DR van de website laag is, moet je lang wachten voordat de gecreëerde links de positie van de site verbeteren. Dit hangt echter ook af van de niche. Over het algemeen zou de DR-indicator minstens 60 moeten zijn voor B2B-merken en 30 voor B2C-bedrijven. Houd tegelijkertijd in gedachten dat beursplatformen niet betrouwbaar zijn omdat ze de kwaliteit van donateurs overdrijven.

Siteverkeer
De donor moet ook een hoog verkeer hebben. Hoe hoger het verkeer van de donorsite is, hoe eenvoudiger het zal zijn om efficiëntie in linkbuilding voor de accepterende site te bereiken.

Merkbekendheid van de site
Een van de factoren die de effectiviteit van linkbuilding beïnvloedt, is de herkenning van de donorsite en merkbekendheid. Een indicator hiervan is het percentage van het merkgebonden verkeer dat de site ontvangt. Je kunt deze indicator controleren met de Semrush-tool.

Typen sitepagina's
Typisch zijn links op pagina's met hoogwaardige, relevante inhoud effectiever dan links op commerciële pagina's zonder inhoud. Dit komt omdat commerciële pagina's over het algemeen slechts op een paar trefwoorden gericht zijn, wat de effectiviteit van linkbuilding aanzienlijk vermindert.

Niveau van concurrentie en niche
Als je goede resultaten wilt bereiken met behulp van linkbuilding, analyseer dan je concurrenten. Het bestuderen van de profielen van concurrenten zal het voor je gemakkelijker maken om na te denken over de stappen van het uitbreiden van linkgewicht. Overweeg ook welke links van je concurrenten het beste ranken en gebruik die kennis voor je eigen site.

White hat SEO strategie
Het is belangrijk om white hat linkbuilding te gebruiken, d.w.z. een "legale" linkbuildingstrategie. Dit levert goede resultaten op die lang behouden kunnen blijven. Een "white hat" linkbuildingstrategie richt zich op het creëren van kwalitatieve, relevante links naar de site. Tegelijkertijd vallen sites die black hat linkbuilding gebruiken, in geval van detectie, onder zoekmachinefilters en verslechteren alleen hun ranking.

Budget voor linkbuilding
Linkbuilding is geen gratis promotie van sites in zoekmachines. Om de uitbreiding van linkgewicht te laten werken, is het noodzakelijk om een bepaald budget toe te wijzen. De gemiddelde prijs per link varieert. Bijvoorbeeld, Ahrefs merkt op dat het ongeveer €350 is. Echter, de kosten per link hangen af van hoe gezaghebbend een site is. Bijvoorbeeld, een link van een site met een Ahrefs domeinbeoordeling van 50 en 2.000 organisch verkeer per maand zal niet zoveel kosten als een link van een DR 80 website.
SEO pilaren

Linkbuilding advies

Heb je interesse in het optimaliseren van je linkbuilding strategie en wil je jouw positie in zoekmachines verbeteren? Wij nodigen je van harte uit voor een vrijblijvend adviesgesprek. Tijdens dit gesprek duiken we dieper in jouw specifieke situatie en verkennen we samen de beste aanpak om je doelstellingen te bereiken. Neem contact met ons op om een afspraak te plannen op een moment dat jou het beste uitkomt. Laten we samen werken aan het succes van jouw website!
Neem contact met ons op
boost brothers

Contact

Stan Vreuls
Molenbeekstraat 12D
6131 EG Sittard
info@boost-brothers.nl
06 25584715
KVK: 85191388
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram