boost brothers

Wat is een ALT tag?

Geschreven Door:
boost-brothers
januari 13, 2024

De ALT tag, ook wel bekend als "alt-beschrijving" of "alt-attribuut", bevat de vervangende tekst voor visuele elementen zoals afbeeldingen op webpagina's. Dit is een invulbaar veld in de HTML-code, waarmee ontwerpers een beschrijving kunnen toevoegen voor als de afbeelding of video niet goed laadt. Dit speelt een sleutelrol bij het rangschikken van je website in zoekmachines.

Het belang van ALT-tags in zoekmachineoptimalisatie

De ALT-tag maakt het voor zoekmachines makkelijker om de inhoud van een afbeelding te begrijpen. Door ALT-tags goed in te zetten, herkennen zoekmachines de relevantie en samenhang met de gebruikte zoekwoorden. Dit is extra nuttig voor webshops, waar productfoto's met goede alt-tags de vindbaarheid in zoekmachines kunnen verhogen.

Waarom ALT-tags gebruiken?

Zoekmachines kunnen afbeeldingen niet 'lezen', maar ze zijn wel belangrijk voor hoe bezoekers je site ervaren. Met ALT-tags geef je tekst mee die zoekmachines wel kunnen begrijpen. Goed geformuleerde alt-tekst helpt bij de indexering en ranking van je pagina.

Hoe pas je het gebruik van ALT-teksten goed toe

  1. Optimalisatie: Optimaliseer productafbeeldingen voor websitesnelheid en gebruik hetzelfde trefwoord als de productpagina zelf.
  2. Kort en Krachtig: Houd de tekst kort voor maximale impact. Kortere alt-teksten worden efficiënter geïndexeerd door grote zoekmachines.
  3. Onderwerp Vermelden: Vergeet niet het onderwerp in de alt-tekst te vermelden.
  4. Balans in SEO: Prioriteer Alt-tags niet boven andere SEO-elementen zoals meta-beschrijvingen, interlinking en titels. Gebruik Alt-tags vooral voor afbeeldingsrijke en tekstarme pagina's.

Over de auteur

Hallo, ik ben Stan Vreuls, de oprichter van Boost Brothers online marketing. Sinds 2015 ben ik actief in de online marketingwereld. Mijn passie voor dit vak heeft me gedreven om te blijven leren en resultaatgericht te zijn. Ik ben gespecialiseerd in SEO en streef ernaar om meetbare resultaten te behalen voor mijn klanten. Mijn aanpak is analytisch en klantgericht. Ik geloof sterk in de kracht van online marketing om bedrijven te laten groeien en zich te onderscheiden. 

Laten we samenwerken aan jouw online succes!
Vraag gratis marketingscan aan!
boost brothers

Contact

Stan Vreuls
Molenbeekstraat 12D
6131 EG Sittard
info@boost-brothers.nl
06 25584715
KVK: 85191388
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram